Besök Kullabergs naturreservat

Kullaberg - så totalt annorlunda än den vanliga bilden av Skåne. Vilt, vackert, vidunderligt med hisnande branter och vida vyer över Öresund och Kattegatt. Här upplever du ett helt unikt växt- och djurliv - allt förklarat och satt i sitt sammanhang på besökscentret naturum Kullaberg längst ut på halvön vid Kullens fyr.

 NK2020.jpg

 Naturum Kullaberg Öppettider 2020.pdf

Naturum Kullaberg programblad november 2020.pdf

Tältplatsen flyttad till fyrparkering. 

 

Glöm inte att ladda ner vår App!

Med denna får du tillgång till en digital vandringskarta och möjlighet att läsa intressant information om området du vandrar i.

Välkommen hit! 

 Content Editor ‭[1]‬

Vad? Förbättra rekreationsmöjligheterna för besökare till Kullaberg och längs Kullaleden

Vem? Kullabergs naturreservat/Länsstyrelsen Skåne, Region Skåne, Kullaledens Vänner, Kullabygdens ornitologiska förening och Sparbanksstiftelsen Gripen med stöd av Mölle byförening och Höganäs kommun

Varför? Med förbättrade anläggningar ökar möjligheterna att bevara miljön och resultaten bidrar till hållbar tillväxt och förbättrad folkhälsa och livskvalité.

 Langdsbygd.jpg

 

 

 

 

 

Logotyp Länsstyrelsen Skåne 

Logotyp för naturum Kullaberg 

 Logotyp Natura 2000

EN-Charter-Logo.Kullabergshemsida.jpg

 Content Editor ‭[3]‬

 Content Editor ‭[4]‬

Här på Kullaberg är det inte alltid lätt att hitta en ledig parkeringsplats. Men trots det är det aldrig acceptabelt att parkera sin bil så att den orsakar skada för andra.

Det är inte tillåtet att parkera bilen i terrängen enligt Terrängkörningslag (1975:1313) 1§, eller att blockera vägar då dessa måste vara framkomliga för räddningstjänst, förvaltare och fastighetsägare.  

På grund av brandrisken är det dessutom en stor fara att parkera i terrängen, då värmen från katalysatorn kan orsaka markbrand. 

Ställ därför alltid bilen på anvisad parkeringsplats, även om det inte var just den plats du tänkt dig. Kanske kan du ta tillfället i akt att upptäcka en ny favoritplats i reservatet? Eller testa att nyttja kollektivtrafik, cykla eller samåka till naturupplevelsen!

 Content Editor ‭[2]‬

Underbart väder, sommar och sol! Grilla känns helt rätt men kolla först om det är eldningsförbud eller andra restriktioner som gäller.

Brandriskprognos  

 

Följ vår blogg

Följ oss på Facebook 

 Skärmklipp1.JPG